Både saffran och apelsin ger gul färg och fin smak.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 msk olivolja
1 krm saffran
1 apelsin rivet skal av
1 msk apelsin pressad
1 krm svartpeppar nymald
400 g zucchini
5 salladslökar
1 kg räkor oskalade
280 g mafaldine eller annan pasta
1 msk olivolja
1 tsk salt
salvia färsk

1. Blanda olivolja, saffran, apelsinskal, pressad apelsin och peppar i en bunke.
2. Ansa och skär zucchini i ca 2 mm tunna skivor eller halvmånar och strimla salladslökarna. Blanda ner alltsammans i ?saffransblandningen.
3. Skala räkorna. Koka pasta enligt anvisningarna. Blanda den med olivolja och håll den varm.
4. Hetta upp en stor stekpanna och stek zucchiniblandningen på hög värme ca 1 min. Blanda ner räkor och salt och stek ytterligare ca 1/2 min. Finns det lite marinad kvar så häll över den. Servera med några färska salviablad att strö över.

Ca 430 kcal per portion
30 g protein
10 g fett
55 g kolhydratrer