Citrongräset ger soppan en något stark och frisk smak. Krossa det lätt med baksidan av kniven. Citrongräset kan i den här rätten bytas ut mot lite rivet skal av citron.

För 2 person(er)

Ingredienser

500 g räkor med skal
purjolök 5 cm
1 hönsbuljongtärning
3 dl lätt kokosmjölk
1 dl vatten
1 msk röd currypasta
1 citrongräs
1 krm salt
100 g sockerärter strimlade

Bröd:

50 g fiberfranska
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1 tsk vatten
2 msk persilja hackad

1. Skala räkorna. Ansa och strimla purjolöken. Koka ihop purjolök, kokosmjölk, hönsbuljongtärning, currypasta och krossat citrongräs ca 10 min. Smaka av med salt och rör ner sockerärter.
2. Blanda vitlök, olja, vatten och persilja. Bred det på rostat bröd.
3. Rör ner räkorna i soppan strax före servering och servera den rykande het med brödet.
Ca 410 kcal/portion varav ca 18 g fett, ca 34 g kolhydrater, ca 26 g protein.