Recept på räkcocktail med sparris. En smakrik dressing med dragon ­och dijonsenap passar perfekt till räkorna och sparrisen.

För 4 person(er)

Ingredienser

Räkcocktail med sparris

1 knippa grön sparris
500 g räkor med skal
12 körsbärstomater
50 g mâchesallad

Dressing

2 msk olivolja
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk flytande honung
1 msk hackad dragon
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

rostad ciabatta

20 min

Räkcocktail med sparris – gör så här:

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk, ca 4 min. Spola ­hastigt av sparrisen med kallt vatten så att kokningen avstannar. Skär sparrisen ­i mindre bitar.
  2. Skala räkorna. Halvera tomaterna. Fördela sallad, tomater, sparris och ­räkor i glas.
  3. Dressing: Vispa samman ingredi­enserna till dressingen. Häll den över salladen. Servera med rostad ciabatta.
Fler recept med: Fest, Förrätter, Skaldjur