Räkcocktail

Tina räkorna i kylen minst 1 dygn före tillagning. Använd gärna mixerstav till nobisdressingen för att den ska bli lagom tjock och fluffig.

Räkcocktail Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Räkcocktail

Ingredienser 20 person(er)

250 g sockerärter
1 st citron, 2 msk pressad saft
5 st avokador
5 kg räkor, med skal
750 g körsbärstomater
Nobisdressing:
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar, nymald
4 st ägg, stora
1 dl dill, hackad
2 msk vitvinsvinäger
6 dl majsolja
1 st vitlök, 2 st vitlöksklyftor
1,5 msk dijonsenap
Tillbehör:
, dillvippor, ev rostat bröd

1. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och koka i 3 min. Ta upp dem och knäck och skrapa ut innehållet i en bunke. Tillsätt vinäger och senap. Vispa ner oljan först droppvis, sedan i en fin stråle. Använd mixerstav eller matberedare.
2. Pressa i vitlöken, vänd ner hackad dill och smaka av dressingen med salt och peppar. Förvara kallt fram till serveringen.
3. Skala räkorna, klyfta tomaterna, skölj och strimla sockerärterna. Ställ kallt var för sig fram till serveringen.
4. Servering: Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur fruktköttet med hjälp av en sked. Dela i mindre bitar och blanda med citronsaft. Blanda försiktigt räkor, tomatklyftor, sockerärter och avokado i en skål. Fördela salladen i cocktailglas, ringla dressing på varje portion. Garnera med dill. Servera med sås och eventuellt rostat bröd.

Recept från