Tina räkorna i kylen minst 1 dygn före tillagning. Använd gärna mixerstav till nobisdressingen för att den ska bli lagom tjock och fluffig.

För 20 person(er)

Ingredienser

5 kg räkor med skal
750 g körsbärstomater
250 g sockerärter
5 avokador
1 citron 2 msk pressad saft

Nobisdressing:

4 ägg stora
2 msk vitvinsvinäger
1,5 msk dijonsenap
6 dl majsolja
1 vitlök 2 st vitlöksklyftor
1 dl dill hackad
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar nymald

Tillbehör:

dillvippor, ev rostat bröd

Räkcocktail – gör så här:

  1. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och koka i 3 min. Ta upp dem och knäck och skrapa ut innehållet i en bunke. Tillsätt vinäger och senap. Vispa ner oljan först droppvis, sedan i en fin stråle. Använd mixerstav eller matberedare.
  2. Pressa i vitlöken, vänd ner hackad dill och smaka av dressingen med salt och peppar. Förvara kallt fram till serveringen.
  3. Skala räkorna, klyfta tomaterna, skölj och strimla sockerärterna. Ställ kallt var för sig fram till serveringen.
  4. Servering: Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur fruktköttet med hjälp av en sked. Dela i mindre bitar och blanda med citronsaft. Blanda försiktigt räkor, tomatklyftor, sockerärter och avokado i en skål. Fördela salladen i cocktailglas, ringla dressing på varje portion. Garnera med dill. Servera med sås och eventuellt rostat bröd.