I annonssamarbete med NORGES SJöMATSRåD

Räkburgare med coleslaw

Snabbt, lättlagat och gott – en påse frysta skalade räkor är bästa råvaran till sommarens läckraste rätter som till exempel vårens godaste räkburgare med coleslaw. Receptet kommer här och det är verkligen mums bums! Missa inte heller filmen, längst ner i receptet.

För 4

Ingredienser

400 g frysta, skalade räkor
1,5 dl panko delas upp i 3x0,5 dl
0,5 dl vatten
1 ägg
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
0,5 dl hackad gräslök
2 msk rapsolja

COLESLAW

200 g spetskål
5 rädisor
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
2 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

TILLBEHÖR

4 hamburgerbröd
salladsblad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tina räkorna. Blanda 0,5 dl panko, vatten, ägg, curry, salt och peppar. Låt stå ca 5 min.
  2. Finhacka räkorna, blanda med pankoblandningen och gräslök.
  3. Dela smeten i fyra delar. Klipp fyra bitar smörgåspapper, ca 15 x 15 cm. Strö 0,5 dl panko på pappersbitarna. Tryck ut en del smet i taget i en utstansare, ca 10 cm i diameter, på varje pappersbit. Strö 0,5 dl panko på burgarna. Lägg i kylen 2 timmar.
  4. Coleslaw: Ansa och finstrimla kål och rädisor, gärna med mandolin. Blanda grönsakerna med yoghurt, majonnäs och vinäger. Krydda med salt och peppar.