Räkbollar

Räkbollarna kan förberedas 3–4 timmar i förväg utan panering. Panera och fritera strax före servering.

1. Räkbollar: Koka riset enligt förpackningens anvisning. Låt det kallna. Mixa allt utom ris i en matberedare. Lägg blandningen i en skål och blanda med riset. Rulla små bollar. Ställ dem i kylen. Hit går att förbereda.
2. Sesamdip: Vispa äggulorna med risvinägern till skum. Tillsätt oljan droppvis och till sist sesamoljan. Smaksätt med sesampasta och salt.
3. Panering: Vispa upp äggen. Lägg vetemjöl och panko på två tallrikar. Vänd räkbollarna i vetemjöl, ägg och därefter panko.
4. Hetta upp oljan till 180° och fritera bollarna ca 3 min tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera räkbollarna ljumma med dip.

Recept från