Smaksätt de hackade räkorna med Aalborg Jubilæums Akvavit så får de en ny, spännande smak.

För 12 person(er)

Ingredienser

1 kg räkor med skal
4 salladslökar eller ½ späd purjolök
0,5 dl tomtpuré
1 msk aalborg jubilæums akvavit
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

dillkvistar
12 kavring små skivor

1. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skölj och finhacka salladslöken eller purjolöken.
2. Blanda samman tomatpurén med brännvin, socker, salt och peppar. Tillsätt räk- och lökhack.
3. Ta ut rundlar ur brödskivorna, ca 5 cm i diameter. Fördela tartaren i små ringformar på brödskivorna. Stick i en liten dillkvist.

Fler recept med: Övrigt, Skaldjur, Smårätter