Rågsurdegsgrund

Saltå kvarns surdegsstart med råg och äpple.

Rågsurdegsgrund Receptbild - Allt om Mat
Jörgen Hildebrandt

Rågsurdegsgrund

Ingredienser 1 sats

2-2,5 dl vatten
100 g äpple, rårivet
200 g rågmjöl
Efter 2-4 dagar:
1,5-2 dl vatten
50 g vetemjöl
150 g rågmjöl

1) Blanda väl till en trögflytande smet. Låt stå i 28-30 grader i 2–4 dagar. Smaken ska vara lite syrlig, frisk och det ska bildas små bubblor.

Efter 2-4 dagar:

2) "Mata" degen med resten av ingredienserna. Låt stå i en optimal temperatur på 29 grader i ett dygn. Smak och lukt ska vara god och blandningen ska bubbla.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler