Råbiff (Kebbe neje)

Kebbe neje

Köttet i rätten får inte ha något fett alls och ska vara mycket väl kylt när man arbetar med rätten. Mängden cayennepeppar kan varieras efter smak – ibland är den hetare och ibland mildare. Vårt recept ger en mild pepparsmak.

1. Skär köttet i tärningar. Lägg det i frysen 2 dygn. Ta fram köttet och halvtina det ca 1 timme i rumstemp. Kör kött, hälften av isbitarna och salt till en slät smet i matberedare. Stoppa och skrapa ner smeten från kanten. Lägg i resterande isbitar till och kör ytterligare. Upprepa proceduren tills smeten känns slät.
2. Låt bulgur rinna av i en sil. Tillsätt den samt cayennepeppar, lök, finhackad mynta, vitpeppar. Kör smeten igen så allt blandas väl.
3. Skölj händerna i kallt vatten och forma till avlånga biffar på ett fat.
Gör mönster med en sked. Garnera med mynta, rå lök i klyftor, olivolja och vitlökscrème.

Recept från