Det är vackert att servera desserten i glas, så ser man de olika skikten och färgerna.

För 4 personer

Ingredienser

300 g rabarber ansad
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
4-6 sockerkaksskivor
2 dl vaniljyoghurt

Citronlag

1 dl vatten
0,75 dl strösocker
1 tsk citronskal rivet
2-3 msk citronsaft pressad

Topping:

vit choklad

riven

Rabarbertrifle

 

1. Skiva rabarbern tunt och sjud den med 1 dl socker och 1/2 dl vatten till en kompott. Låt kallna.
2. Citronlag: Koka upp vatten med socker och låt koka utan lock till en simmig sockerlag. Smaksätt med skal och saft av citron. Låt kallna.
3. Riv sockerkakskivorna i mindre bitar och lägg lite sockerkaka i botten på varje portionsglas. Droppa över kall citronsockerlag. Varva sockerkaksbitar med rabarberkompott och iskall vaniljyoghurt. Droppa citronsockerlag på varje lager med sockerkaksbitar. Toppa triflen med riven vit choklad och ställ kallt en stund före servering.