Rabarbertiramisu med hallon

Tiramisun kan med fördel förberedas.

Rabarbertiramisu med hallon

1. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vänd ner mascarponen i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ner även den.
2. Blanda rabarbersaft och Cointreau. Vänd kexen i vätskan.
3. Bottna glasen eller en form med hallon. Dela varje kex i 4 delar, varva dem med mascarponekräm och rabarbersylt i glasen eller formen. Ställ tiramisun svalt ett par timmar eller över natten.
4. Hallonsås: Mixa hallon, florsocker och citron. Häll genom en sil och ställ kallt fram till serveringen.
5. Häll hallonsåsen över tiramisun, garnera med hallon, citronmeliss och rabarberchips.

Rabarberchips
1. Skär färsk rabarber i 5 cm längder. Skiva längderna i tunna skivor.
2. Lägg skivorna tre och tre, lite omlott, på teflonbakduk, inte bakplåtspapper. Pudra över rikligt med florsocker.
3. Torka rabarbern i 90° 1 1/2–2 timmar. Låt svalna.

Recept från