Rabarbersoppa med ljummen hallon- och jordgubbsmazarin

Elegant sötsyrlig rabarbersoppa och maffigt goda mazariner. Perfekt på höstkanten.

40 min + 1 timme för degen att vila och 35 min i ugn

Rabarbersoppa med ljummen hallon- och jordgubbsmazarin

1. Ansa och skär rabarbern i skivor. Häll vatten och vin i en kastrull. Tillsätt rabarber, socker och hallon. Koka upp och sjud ca 10 min utan omrörning. Sila soppan. Vispa i majsstärkelse, utrörd i lite kallt vatten, och låt soppan koka upp. Låt soppan kallna.

2. Mazariner: Blanda 3 dl mjöl, 125 g smör och 1 msk socker. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila ca 1 timme i kylen.

3. Kavla ut degen och klä tolv små pajformar, à 7 cm i diameter.

4. Sätt ugnen på 175 grader. Finriv mandelmassan och lägg i en bunke. Tillsätt 1 dl socker, 50 g smör och vaniljsocker och vispa ihop med elvisp. Tillsätt ägg och 1 msk mjöl. Fyll formarna med massan. Ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Tryck ner jordgubbsbitar och hallon i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

5. Häll upp soppan i glas och toppa med hallon och jordgubbar. Servera soppan tillsammans med ljumma hallon- och jordgubbsmazariner och vaniljglass.

Recept från