Rabarberpaj recept

Vårens första rabarberpaj är en av årets smakupplevelser. Den här rabarberpajen är en favorit hela sommaren!

Annonsen laddas.

Rabarberpaj recept

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Dra den av värmen och blanda ner mjöl, socker, salt till en smulig massa.
2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm. Kyl 30 min. Förgrädda pajskalet på nedersta falsen 10 min.
3. Fyllning 1: Skär rabarbern i cm-bitar. Koka dem stilla med socker och ingefära en kvart under lock till en mjuk kompott. Ta kastrullen från värmen och rör i vaniljsockret.
4. Fyllning 2: Skär mandelmassan i bitar, kör snabbt ihop den med äggen i matberedare.
5. Häll rabarberkompotten i pajskalet. Häll mandelsmeten över och strö på mandeln.
6. Grädda på nedersta falsen ca 30 min, tills fyllningen stannat.
7. Låt pajen svalna, servera den ev med lättvispad grädde.

 

Ps. Vill du göra en nyttigare rabarberpaj? Vår systersajt ToppHälsa har ett supergott recept: Rabarberpaj med banan – helt utan tillsatt socker

Recept från Allt om Mat