Frasig rabarberpaj med kardemummaglass och salsa. En riktigt god smulpaj med rabarber som bryter gott mot den lena glassen.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g rabarber
1 msk potatismjöl
0,5 dl strösocker
75 g smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1,5 dl havregryn

Kardemummaglass:

0,5 l vaniljglass färdigköpt
1 msk honung flytande
2 krm kardemumma mald

Jordgubbssalsa:

250 g jordgubbar
1 msk strösocker
15 myntablad färska

Rabarberpaj med kardemumma-glass – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär rabarbern i bitar (skala dem innan de delas om skalet är grovt).
  3. Lägg bitarna i en pajform och blanda dem med potatismjöl och socker.
  4. Hacka samman smör, mjöl och socker i en matberedare. Blanda ner havregrynen med en sked så att de behålls hela.
  5. Häll smulblandningen över rabarberbitarna och grädda mitt i ugnen 25 minuter.
  6. Kardemumma-glass: Rör glassen mjuk men låt den inte smälta. Rör ner honung och kardemumma. Frys om glassen.
  7. Jordgubbssalsa: Skär jordgubbarna i 1/2-cm-stora fyrkantiga bitar. Hacka myntabladen. Blanda jordgubbar, socker och myntablad.