Rabarbermuffins med vit choklad och kokos

Recept på rabarbermuffins med vit choklad och kokos. Antalet muffins beror på hur stora formar som används.

För 8-10 muffins:

Ingredienser

150 g rabarber
1 msk florsocker
1 tsk majsstärkelse Maizena
100 g choklad vit
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 dl riven kokos

Garnering:

florsocker

15 minuter + 25 minuter i ugn

Rabarbermuffins med vit choklad och kokos — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor och blanda med florsocker och majsstärkelse.
  2. Grovhacka chokladen. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt, mjöl, kokos och smör och blanda till en jämn smet. Vänd ner choklad och rabarber.
  3. Fördela smeten i pappersformar ställda på en plåt  eller formar ställda i en muffinsplåt.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Känn med en trästicka, den ska inte vara kladdig. Låt muffinsen kallna på galler. Pudra över florsocker.

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt