Fredagsdrinken – Så gör du en Rabarbermojito

Recept på drinken rabarbermojito. Mojito med rabarber är en perfekt välkomstdrink. Mojito är en klassisk romdrink från Kuba som här är smaksatt med rabarber.

Annonsen laddas.

5 min

Rabarbermojito

 

1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.

2. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.

3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.

4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med ­limeklyftor och myntablad.

 

Du har väl inte missat våra drinkfilmer:
Så blandar du en Manhattan!
Så blandar du en Margarita!
Så blandar du en Sidecar!
Så blandar du en Espresso Martini!
Så blandar du en Bloody Mary!

Recept från Allt om Mat