Fredagsdrinken – Så gör du en Rabarbermojito

Recept på drinken rabarbermojito. Mojito med rabarber är en perfekt välkomstdrink. Mojito är en klassisk romdrink från Kuba som här är smaksatt med rabarber.

5 min

Rabarbermojito

  1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.
  2. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.
  3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
  4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med ­limeklyftor och myntablad.

 

Du har väl inte missat våra drinkfilmer:

Manhattan – så blandar du den!
Margarita – så blandar du den!
Sidecar – så blandar du den!
Espresso Martini – så blandar du den
Bloody Mary – så blandar du den!

Recept från