Rabarberkräm med färskostmousse och rostad vit choklad

Recept på rabarberkräm med färskostmousse och rostad vit choklad. Rabarberkompotten förbereds dagen före servering.

 45 minuter + 12 timmar i kylen + 20 minuter i ugn
  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda rabarber, socker och vatten i en kastrull och låt koka 2–3 min. Ta kastrullen från plattan. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kompotten.
  2. Häll kompotten i skålar. Låt stå i kylen ca 12 timmar.
  3. Mousse: Blanda färskost och florsocker. Rör ner grädden. Vispa till en lätt och luftig mousse.
  4. Smulor: Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop smör, socker och sirap. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg.
  5. Smula ut degen på en plåt och grädda mitt i ugnen 10–12, min tills smulorna är gyllenbruna. Ta ut och låt kallna. Krossa till mindre smulor.
  6. Choklad: Låt ugnen stå kvar på 200°. Hacka chokladen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta chokladen mitt i ugnen 6–8 min, tills den fått mörk färg. Låt chokladen kallna och smula eller mortla den.
  7. Toppa rabarberkompotten med mousse, smulor och choklad.

 

Recept från