Rabarberkladdkaka med vit choklad

Recept på rabarberkladdkaka med vit choklad. Detta blir en lite högre kladd­kaka, därav den längre ugns­tiden. Det går bra att använda en form med 24 cm i diameter. Minska då gräddningstiden till ca 25 min.

20 minuter + 55 minuter i ugn
  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den smält.
  2. Rör i ägg, 2 dl socker och 2 1/2 dl mjöl. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.
  3. Ansa och skiva rabarbern. Blanda den med 1/2 msk socker och 1 msk mjöl. Fördela rabarbern över smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 55 min, tills kakan är torr på sidorna men lite kladdig i mitten. Låt den svalna och ställ in i kyl.
  5. Servera kakan med vispad grädde.

 

Recept från