Rabarberkaka med vit choklad är en fyllig och söt njutning. Servera rabarberkakan som dessert med ett gott dessertvin till eller som en god kaka till kaffet. Frys och tina rabarberkakan i rumstemperatur cirka 3 timmar.

För 20 bitar

Ingredienser

200 g smör
200 g choklad vit
100 g valnötter hackade
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
1,5 dl strösocker

Garnering

100 g choklad hackad, vit
250 g rabarber skivade
0,5 dl pistaschnötter hackade (30 g)

Rabarberkaka med vit choklad – gör så här:

  1. Skär smör och choklad i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad.
  2. Sätt ugnen på 190° och klä en liten långpanna, ca 23×35 cm, med bakplåtspapper.
  3. Blanda valnötter, mjöl och bakpulver.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  5. Blanda äggvispet först med den smälta smörchokladen och därefter med mjölblandningen. Häll smeten i långpannan.
  6. Fördela vit choklad, rabarber och pistaschnötter över kakan och grädda på nedersta falsen ca 20 min. Låt kakan kallna innan den ställs i kyl eller frys. OBS! Kakan behöver vila kallt minst 1 dygn innan den serveras om den inte varit fryst.