Rabarberkaka med kokos

Barnsligt god rabarberkaka med kokos. Baka enklare och smarrigare med våra recept på rabarberkaka.

Rabarberkaka med kokos Receptbild - Allt om Mat
Thomas Carlén

Rabarberkaka med kokos

Ingredienser 20 bitar

1 krm salt
175 g smör, rumsvarmt
2,5 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
0,5 dl kokosflingor
3 st äggulor
1 dl mjölk
3 st äggvitor
1 tsk koriander, malen
4,5 dl ljust och milt fullkornsvetemjö, Kungsörnen
500 g späda rabarber, skurna

Tillagning: 1 timme

1 Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, koriander och salt. Rör ner mjölken.

2 Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd ner i kaksmeten med en slickepott.

3 Bred ut smeten i den smorda och bröade formen. Fördela rabarbern över kaksmeten. Strö över kokosflingorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 40 minuter.

4 Låt kakan svalna och skär den i rutor. Servera kakan med fluff-igt vispad Kelda wonderful van- illa (vaniljvisp) eller vaniljglass.

Recept från