Syltgrottor är en klassisk sommarkaka som alla älskar. Här har den fått ny fin fyllning.

För 1 40 kakor

Ingredienser

Rabarbergrottor

200 g rabarber
1 dl + 2 dl strösocker
300 g smör, rumsvarmt
6 dl vetemjöl (360 g)
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

20 min + 12 min i ugn

Rabarbergrottor – gör så här:

  1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 1 dl socker. Låt koka utan lock ca 10 min, till en tjock kompott. Låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Blanda snabbt ihop till en deg. Forma runda kulor av degen och lägg dem i småbrödsformar ställda på en plåt. Gör en liten grop i varje degkula och fyll med rabarberkompott.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler.