Rabarber med yoghurtsorbet samt marshmallow

Syrligt och lite sött på samma gång. Nyslungad sorbet med yoghurt serveras till. Egna marshmallows imponerar förstås på varje gäst.

1. Skala en rabarber och skär den i tunna strimlor till garnering. Lägg i kylen.
2. Skär hälften av rabarbern i 3 cm stora bitar och spara i kylen.
3. Koka övrig rabarber tillsammans med socker, delad vaniljstång och vatten tills rabarbern blir mosig.
4. Sila saften från rabarbern i en ny kastrull. Lägg i de skurna rabarberbitarna. Koka upp rabarbersaften. Ta upp bitarna ur lagen, ställ kallt.
5. Koka ihop rabarbersaften tills temperaturen är 108°. Sila och ställ in i kylen.
6. Sorbet: Lägg gelatinbladet i  kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker, glukos och vatten. Låt lagen svalna till ca 70°, rör ner gelatinet. Låt svalna.
7. Blanda mjölk och yoghurt. tillsätt sockerlagen. Frys sorbetsmeten i glassmaskin.
8. Servering: Skeda upp sorbeten på lite kaksmulor. Fördela rabarberbitarna som på bilden. Lägg den strimlade rabarbern och lite kaksmulor på toppen. Garnera med mynta. Servera med marshmallows.

Recept från