Recept på rabarber med gräddyoghurt och havresmulor. De  olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före ser­vering, så blir inte de frasiga ­smulorna uppmjukade.

För 4 personer

Ingredienser

300 g rabarber
3 msk råsocker
1 tsk ingefära riven
2 tsk pressad citron

Havresmulor

1 1/2 dl havregryn
2 msk ljus sirap
1 1/2 msk smör

Gräddyoghurt

2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk strösocker

25 min

Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor

 

1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills ­rabarbern nästan mjuknat.

Låt kallna.

2. Smulor: Blanda havregryn, ­sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under om­rörning tills det fått fin färg. ­Låt ­kallna.

3. Yoghurt: Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.

4. Varva rabarber, smulor och ­yoghurt i glas eller burkar och ­servera direkt.