Rabarber-bellini

Recept på rabarber-bellini. Bjud på årets första rabarber i en bubblande drink!

För 6 glas:

Ingredienser

300 g rabarber (3-4 stjälkar)
150 g jordgubbar färska eller frysta
1 dl strösocker
1 msk citron pressad
0,25 tsk vaniljpulver
1 flaska vin mousserande, (75 cl)

10 minuter

Rabarber-bellini – gör så här:

  1. Ansa och skiva rabarbern tunt. Snoppa jordgubbarna om du använder färska.
  2. Lägg rabarber och jordgubbar i en gryta och tillsätt socker, citronsaft och vaniljpulver. Sjud under lock 2–3 min, tills det tjocknar. Mixa med en mixerstav och låt kallna.
  3. Fördela purén i drinkglas och häll över lite av vinet under omrörning med en lång sked eller drinkpinne. Häll på resterande vin och servera genast.

 

Följ med på vinresa till Leth i Österrike!

vinresa med alltommat

Vi har skräddarsytt en riktig drömresa till Gyllene Glaset-vinnaren Leth i distriktet Wagram och besök i vackra Wien. Följ med oss dit den 13–16 september!

LÄS MER OM RESAN HÄR.

Fler recept med: Drinkar, Övrigt