Quorn i syrlig dillsås

Recept på quorn i syrlig dillsås. Lättlagad sommarmat. Såsen påminner om en klassisk dillsås.

För 4 personer

Ingredienser

400 g quornbitar frysta
2,5 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
1 msk majsstärkelse Maizena
500 g knippmorötter
150 g sockerärter
1 kruka dill
salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

800 g färskpotatis

20 minuter

Quorn i syrlig dillsås — gör så här:

  1. Vispa ihop mjölk, buljongtärning, crème fraiche och majs-stärkelse i en kastrull. Låt såsen
    småkoka under vispning ca 2 min.
  2. Lägg i quornbitarna och småkoka under omrörning ca 5 min.
  3. Skala morötterna, halvera om de är stora. Koka i lättsaltat vatten ca 6 min. Tillsätt ärterna när 1 minut återstår av koktiden. Häll
    av och skölj i kallt vatten.
  4. Hacka dillen och blanda ner i såsen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Servera med nykokt färskpotatis och grönsaker. 

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego