Quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat

Recept på quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat. Tahinidressingen passar även fint till kycklingsallad.

För 4 personer:

Ingredienser

1 granatäpple
50 g pekannötter
2 dl quinoa
250 g chèvreost
125 g spenat

Tahinidressing:

0,5 dl tahini (sesampasta)
2 msk citron pressad
1 msk honung
1 vitlöksklyfta liten
2 msk olivolja
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

25 minuter

Quinoasallad med chèvre och spenat – gör så här:

  1. Dressing: Vispa ihop tahini, citronsaft, honung, pressad vitlök och olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.
  3. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna. ­Smula chèvreosten.
  5. Blanda quinoan med nötter, granatäppelkärnor, ost och spenat. Servera med dressingen.