Punschparfait med krossad daim

Recept på punschparfait med krossad daim. Härligt krämig favorit som rundar av middagen på bästa sätt!

För 4-6 personer:

Ingredienser

6 äggulor
3 dl strösocker
1 dl punsch
6 dl vispgrädde
2 dubbeldaim (à 56 g)

Garnering:

0,5 dl granatäppelkärnor
0,5 dl tranbär eller vindruvor
rosmarinkvistar

15 minuter + 8 timmar i frysen

Punschparfait med krossad daim – gör så här:

  1. Vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda ner punschen. Vispa grädden fast. Vänd ihop grädden med äggfluffet. Hacka daimen och blanda ner nästan allt, spara lite till garneringen.
  2. Häll smeten i en hålform som rymmer 2 liter. Sätt formen i frysen och frys parfaiten ca 8 timmar.
  3. Ta ut formen 10–15 min innan den ska serveras. Stjälp upp parfaiten och garnera med den sparade daimen, granatäppelkärnor, tranbär och rosmarinkvistar.

Fotograf: Lisa Björner

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt