Portionerna i det här receptet är mycket små och är avsedda att serveras t ex i  en buffé med andra rätter. Väljer du att bjuda soppan som hel förrätt är det ca 10 portioner. Får du pumpasoppa över går den bra att frysa in.

För 18 person(er)

Ingredienser

1,2 kg pumpa (helst butternut)
5 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 hönsbuljongtärningar + 1 liter vatten
4,5 dl vitt torrt vin
4 dl vispgrädde
1 msk vitvinsvinäger
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
50 g smör

Servering:

25 räkor stora
2 msk olivolja
1 tsk salt

Pumpasoppa – gör så här:

  1. Skala och tärna pumpan. Hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör.
  2. Tillsätt buljong och vin och koka tills pumpan mjuknat. Mixa koket.
  3. Tillsätt grädde och vinäger och späd med vatten till 2 1/2 liter. Smaka av med salt och peppar. Ge soppan ett uppkok och vispa i smöret.
  4. Servera soppan med halstrade stora räkor på små spett och garnera med färsk körvel.

Gillar du det här receptet? Missa inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Fest, Grönsaker, Halloween, Övrigt, Soppa