Pumpaglass med kanderade pekannötter

Recept på pumpaglass med kanderade pekannötter. Glassen blir syrligt god av lime och yoghurt.

För 6-8 personer:

Ingredienser

400 g butternutpumpa
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1,5 dl strösocker
1 lime
2 dl naturell yoghurt

Nötter:

50 g pekannötter
1 dl strösocker
1 tsk smör
0,5 tsk flingsalt

Garnering:

rivet limeskal

30 minuter + tid i glassmaskin

Pumpaglass med kanderade pekannötter – gör så här:

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär fruktköttet i bitar (250 g).Koka bitarna mjuka i vatten, ca 5 min. Låt rinna av ordentligt.
  2. Koka upp grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll grädden över äggpöset under omrörning. Häll tillbaka smeten i kastrullen, sjud tills den tjocknar. Låt kallna.
  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Mixa pumpan slät med mixerstav. Blanda den sjudna krämen med pumpapuré, limeskal, limesaft och yoghurt. Frys smeten i glassmaskin. Lägg över i en burk med lock, ställ i frysen om den inte ska ätas genast.
  4. Kanderade pekannötter: Grovhacka nötterna, lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret tills det är gyllenbrunt. Blanda i smör och salt, häll sockret över nötterna. Låt stelna.
  5. Krossa nötbräcket lätt i en mortel. Skeda upp glassen och strö över nötterna. Garnera med limeskal.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt