Pumpa- och morotssoppa – supergod soppa till Halloween

Mustig färgglad pumpa- och morotssoppa, som serveras rykande het med koriandersmör och knapriga nötter.

30 min

Pumpa- och morotssoppa – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
  2. Fräs grönsakerna i olja i en gryta ca 3 min. Häll över vatten och kokosmjölk och tillsätt buljongtärningar, limeblad och ingefära. Låt soppan koka under lock ca 20 min.
  3. Ta upp och kasta limebladen. Mixa soppan slät med mixerstav och krydda med salt och peppar. Smaksätt med limesaft.
  4. Koriandersmör: Mixa sesamfrön och cashewnötter med oljan. Tillsätt smör, koriander, limeskal och salt och mixa till ett grönt smör.
  5. Garnera soppan med chiliflakes och koriander. Servera med koriandersmör, grovhackade cashewnötter, pumpakärnor och bröd.

Att dricka till:

Gnarly Head Viognier 2011 (6381) USA, 89 kr.
Vitt vin med blommig ton. Inslag av exotisk frukt, örter och liten druvsötma i eftersmaken.

Natureo Free Muscat 2011 (1912) Spanien, 49 kr. (alkoholfritt)
Vitt med lätt blommiga toner, drag av ananas och fin fräschör.

Pumpasoppa med koriandersmör
Servera pumpasoppan rykande het tillsammans med en klick koriandersmör.

Älskar du halloween? Så här gör du en halloween-lykta av ananas:

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från