Pumpa- och morotssoppa – supergod soppa till Halloween

Mustig färgglad vegetarisk soppa, som serveras rykande het  med koriandersmör och knapriga nötter

Annonsen laddas.

30 min

Gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
  2. Fräs grönsakerna i olja i en gryta ca 3 min. Häll över vatten och kokosmjölk och tillsätt buljongtärningar, limeblad och ingefära. Låt soppan koka under lock ca 20 min.
  3. Ta upp och kasta limebladen. Mixa soppan slät med mixerstav och krydda med salt och peppar. Smaksätt med limesaft.
  4. Koriandersmör: Mixa sesamfrön och cashewnötter med oljan. Tillsätt smör, koriander, limeskal och salt och mixa till ett grönt smör.
  5. Garnera soppan med chiliflakes och koriander. Servera med koriandersmör, grovhackade cashewnötter, pumpakärnor och bröd.

Recept från Allt om Mat