Pumpa- och morotskaka

Recept på pumpa- och morotskaka. Kaka, kräm och små marsipanpumpor kan göras dagen före servering.

 

15 minuter + 30 minuter i ugn

Pumpa- och morotskaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
  3. Skala, kärna ur och finriv pumpan. Skala och riv morötterna. Rör ner pumpa och morötter i smeten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och apelsinskal. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 x 23 cm i diameter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  6. Kräm: Smält smöret och låt det svalna. Rör ner färskost, florsocker, vaniljsocker och apelsinsaft. Låt kallna. Bred krämen över kakan och ställ in den i kylen.
  7. Färga nästan all marsipan orange (ta mest gult och lite rött). Färga en liten del marsipan grön. Rulla ut en längd, ca 1 cm i diameter. Skär i 25 bitar och rulla till små pumpor. Markera små streck på pumpan med en tandpetare, sätt dit ett grönt fäste. Sätt pumporna på kakan och servera.

Recept av Ulla Karlström

 

Recept från