Pumpa- och getostpaj

Recept på pumpa- och getostpaj. Den söta pumpan gör sig perfekt ihop med getosten!

30 min + 35 min i ugnen

Pumpa- och getostpaj

 

Gör så här:

Pajskal:

1. Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.

2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 12–15 min.

Fyllning:

3. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Smula osten i mindre bitar. Repa bladen från rosmarinen. Vispa ihop ägg, grädde, rosmarin, salt, muskot och peppar.

4. Fördela pumpa och ost i paj­skalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen 30–35 min.

5. Servera pajen ljummen eller varm.

Recept från