Pumpa- och chorizotacos

Recept på pumpa- och chorizotacos. Rättens karaktär avgörs till stor del av hur stark korv man använder. Fajitaskrydda finns i påsar vid tacohyllan i butiken.

40 min

Gör så här:

  1. Korianderröra: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.  Hacka koriandern. Blanda chili, vitlök, koriander, citrussaft och olja. Krydda med salt.
  2. Skala och skär pumpan i ca 1 cm stora ­tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, 5–8 min. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Dra av skinnet från korven och finfördela in­kråmet. Skala och hacka löken. Fräs korven i en torr stekpanna 3–5 min. Ta upp på en tallrik. Fräs löken mjuk och guldgul i olja, ca 5 min. Ta upp på en tallrik.
  4. Fräs pumpan i oljan efter löken ca 3 min. Mosa den grovt med en gaffel. Blanda i korv och lök. Krydda med fajitaskrydda, salt och peppar.
  5. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen eller grilla dem snabbt i en het stekpanna, eventuellt med lite olja.
  6. Låt var och en fylla bröden med pumparöra, chili- och korianderröra och ost.

Recept från