Pulled pork med lime- och koriander­marinerade krispiga grönsaker

Recept på pulled pork med tillbehör av krispiga grönsaker. Unna dig en bit ekologisk fläskkarré av god kvalitet, det gör skillnad. Grilltiden är ungefärlig – stick en gaffel i köttet för att känna om det är klart. Det ska lätt falla isär.

Annonsen laddas.

30 min + 4 timmar på grillen

Pulled pork på med lime- och koriander­marinerade krispiga grönsaker

 

Gör så här:

BBQ-glaze:

1. Hacka chipotlechilin. Skala och hacka vitlöken. Lägg  chipotle och vitlök i en kastrull och fräs i olja ca 1 minut. Tillsätt övriga ingredienserna och låt koka ca 5 min. Mixa glazen slät med mixer-stav. Låt kallna. 

2. Krydda karrén med 2 tsk salt och bred på ca 1 ½ dl av BBQ-glazen. Lägg karrén i en aluminiumfolieform eller på ett dubbelvikt stort folieark med uppvikta kanter. 

3. Grilla köttet på indirekt grillning ca 4 timmar, tills köttet är riktigt mört. Vänd det var 30:e minut. Låt köttet svalna något och riv det i mindre bitar. Blanda köttet med ca ½ dl BBQ-glaze och 1 tsk salt.

Tillbehör:

4. Ansa och strimla löken. Skala och finstrimla morötterna. Snoppa och dela vaxbönorna på längden. Strimla socker-ärter och kål. 

Marinad:

5. Skär ett snitt längs med chilin. Skrapa ut kärnorna och skiva chilin tunt. Blanda samtliga ingredienser till marinaden och häll den över grönsakerna. Låt stå ca 15 min före servering. Krydda med flingsalt.

6. Servera pulled pork med grönsakerna. Garnera med koriander. 

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till dina grönsaker: Att strimla och skiva grönsaker har aldrig varit så kul och enkelt som med en riktigt bra mandolin! Kolla in hela setet med mandoliner här!

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat