Om du inte hittar benfri kotlett i bit, köp i stället kotlettrad med ben och skär ut köttet själv. Det är ett mycket prisvärt kött. Om det tillagas på detta sätt blir det saftigt och gott.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g benfri fläskkotlett i bit
2 tsk kinesisk soja
0,5 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 tsk franska örtkryddor
1 msk provensalsk senap (maille)
30 g smör i tunna skivor
1 msk persilja hackad

Tillbehör

dillkokt färskpotatis, kokta broccoli och morötter

Provensalska kotletter

1. Skär köttet i 4 tjocka skivor, ca 2 cm. Blanda soja och olja och pensla kotletterna. Salta, peppra och strö över örtkryddorna.
2. Grilla på grill eller i grillpanna ca 2 min, vänd köttet och bred senap på ovansidan. Fortsätt grilla 2 min. Lägg på en tunn skiva hyvlat smör på varje köttbit. Strö över persilja.
3. Servera direkt med tillbehör.