Primörpasta med kyckling – krämig pasta med sparris

Recept på primörpasta med kyckling. De fina mjälla smakerna på ­primörerna får spela huvudrollen i pastarätten.

Annonsen laddas.

40 min

Primörpasta med kyckling

 

1. Koka upp vatten, fond, lagerblad och persiljestjälkar.

2. Putsa och halvera kycklinglår­filéerna. Lägg dem i buljongen och låt sjuda ca 10 min. Ta upp kycklingen på ett fat.

3. Skala morötterna, lämna gärna en liten del av blasten. Halvera eventuellt större morötter på längden. Ansa rädisorna. Lägg morötter och rädisor i buljongen och låt koka ca 5 min. Ta upp ­grönsakerna med hålslev.

4. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skär av blasten från löken och skär löken i klyftor. Lägg ­sparrisen i buljongen och koka ca 1 minut. Lägg i lök och sockerärter och koka ytterligare ca 1 minut.

5. Bryn kycklingen i smör och olja i en gryta runt om ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen och tillsätt grädden och 3 dl av buljongen. Skala och pressa i vitlöken. Låt koka upp. Rör ut majsstärkelsen i kallt vatten och rör ner i grytan. Finhacka timjanen och rör ner i såsen.

6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.

7. Blanda ner sås och primörer i pastan. Lägg upp på ett serveringsfat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Garnera med timjan

Provkökets tips!

Smaka av såsen ordentligt och öka kryddningen om du tycker att det behövs. Smakerna sugs upp av pastan.

Recept från Allt om Mat