Pressgurka är mångas favorit. Gör sig utmärkt som lag till sillen.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

Pressgurkesill

1 burk inläggningssill (420 g)
1 bit gurka (ca 15 cm)

Lag

1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1 1/4 krm nymald svartpeppar

15 min + 1 dygn i kylen

Pressgurkesill – gör så här:

  1. Lag: Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.
  2. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Skala och skär gurkan i 2 mm breda skivor. Varva sill och gurka i en burk. Häll över ättikslagen. Låt stå i kylen ca 1 dygn.
  3. Lägg sill och gurka på assietter och garnera med dill och peppar.
Fler recept med: Buffé, Fest, Förrätter, Midsommar, Övrigt, Påsk