Recept på prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis. Abborren ska serveras nystekt och frasig. Den kan bytas ut mot gösfilé.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g abborrfilé byxad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
100 g prästost lagrad eller västerbottensost
2 dl panko japanskt ströbröd
1 ägg
25 g smör

Löjromssås:

80 g löjrom
2 dl crème fraiche
1 msk gräslök hackad
2 msk dill hackad
1 tsk citronskal rivet
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

750 g färskpotatis
100 g rädisor
100 g sockerärter
1 msk smör
100 g bladspenat
2 krm salt

Garnering:

dill

40 minuter

Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis – gör så här:

  1. Strö salt och peppar på abborrfiléerna. Riv osten och blanda med panko på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd abborren i ägg och sedan i ost- och pankoblandningen. Låt stå ca 10 min.
  2. Löjromssås: Blanda crème fraiche, gräslök, dill, citronskal och löjrom. Krydda med salt och peppar.
  3. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Halvera rädisorna. Stek rädisor och sockerärter i smör ca 2 min. Vänd ner spenaten och strö på salt.
  4. Stek abborren i smör ca 1 minut på varje sida. Servera nystekt med löjromssås, potatis och grönsaker. Garnera med dill.

Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj