Den salta röran blir bara godare om den får stå till sig en stund före servering.

För 6 person(er)

Ingredienser

6 tunnbröd mjuka
3 dl prästost finriven (ca 100 g)

Sillröra:

1 burk matjessill (200 g)
100 g lax i skivor kallrökt
4 ägg hårdkokta
1 msk spad från matjessillen
1 dill kruka
0,5 gräslök kruka
3 salladslökar
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Prästostflarn med sillröra

1. Sätt ugnen på 225°. Skär tunnbröden i ca 15 x 15 cm stora rutor. Tryck ner rutorna i små formar, t ex brûlée-formar eller i en stor muffinsplåt.  Strö ost över varje korg.
2. Grädda mitt i ugnen 8-10 min, tills korgarna har fin färg. Ta ut och låt svalna, lossa därefter korgarna ur formarna.
3. Låt sillen rinna av men spara spadet. Finhacka matjessill, lax och ägg. Tillsätt matjessillspad. Finhacka dill, gräslök och salladslök. Blanda med resten av hacket. Salta och peppra.Servera  med flarnen.