30 minuter + 2 timmar i kyl
Pots de crème au chocolat – gör så här:
- Hacka chokladen och lägg i en bunke. Lägg äggulorna i en skål.
- Värm glykosen i en kastrull tills den börjat smälta. Tillsätt sockret, lite i taget, och smält till en gyllenbrun karamell. Tillsätt saltet.
- Häll mjölk och grädde över sockret. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen och låt koka upp.
- Häll den varma vätskan försiktigt över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på medelvärme under omrörning tills krämen börjar tjockna, vid 83°.
- Sila krämen över chokladen och rör tills den smält. Fyll smeten i koppar eller glas och ställ i kylen ca 2 timmar.
- Servera med lite lättvispad grädde och kolasås.
FYNDA! Roy Fares bakredskap – köp här till billigare pris!