Potatistortilla

Ett matigt och gott tillbehör till tacofärsen blir det om tortillabröden fylls med mosad potatis, ost och purjolök.

1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa
dem med gaffel och blanda med salt, peppar, purjolök och
ost. Fördela på 4 tortillabröd och lägg över resten av bröden.
2. Tacofärs: Stek nötfärsen i smör 3-5 minuter i stekpannan. Krydda med spiskummin, chilipeppar och salt. Strö på redning och häll i vatten. Låt koka ca 3 minuter.
3. Bönsalsa: Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Droppa över citronsaften. Blanda tomater, avokado, avspolade och avrunna bönor, pepparfrukt, vitlök och olja. Smaka av med salt.
4. Stek tortilla i smör ca 1 minut på varje sida. Skär i bitar och servera med köttfärsröra, bönsalsa, sallad och gräddfil.

Recept från