Stekt purjolök och rökt lax ger karaktär åt potatissoppan. Purjolöken ger den ljusgrön färg.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g potatis
1 purjolök
0,5 dl persilja finhackad
1 msk smör
9 dl hönsbuljong
0,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm peppar

Till servering

0,5 purjolök strimlad
0,5 msk smör
150 g rökt lax finstrimlad
bröd

1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Strimla purjolöken och hacka persiljan.
2. Fräs allt i smör i en kastrull, utan att det tar färg. Häll över buljong och koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i grytan. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
3. Strimla purjolöken på längden i dm-stora bitar. Stek den så den får lite färg, i smör i en stekpanna.
4. Servera soppan med purjolök och rökt lax. Snedskär brödet.

Fler recept med: Fisk, Grönsaker, Smalt, Soppa