Potatisshots med löjromstortilla

Häll upp soppan i smala snapsglas och lägg en liten sked bredvid.
Jag har använt salladslök i soppan för att få den fina gröna färgen.
Purjolök går också bra att använda i soppan, ta med så mycket av det gröna som möjligt.

1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Ansa och strimla salladslöken.
2. Koka potatisen mjuk i hönsbuljongen ca 8 min. Tillsätt salladslök och låt koka 2 min. Tillsätt körvel och mixa soppan slät med mixerstav eller kör den i matberedare. Smaka av med grädde, salt och peppar. Soppan kan spädas med mer hönsbuljong om den blir tjock.
3. Dela vetetortillan i smala snibbar. Stek dem i smör i stekpannan ca 1 min på varje sida. Låt dem sedan svalna.
4. Häll upp den varma soppan i glas. Bred crème fraiche på tortillabröden, klicka på löjrom. Garnera med körvel.

Recept från