Sommarsallad. Hela rätten går bra att förbereda under förmiddagen och sedan ha på lut i kylskåpet till längre fram på dagen. Komplettera gärna med bröd och ost.

För 8 personer

Ingredienser

1 kg fläskfilé
1 kg fläskfilé
1 tsk salt
2 msk smör

Marinad:

2 vitlöksklyftor, finrivna
0,5 chili, t ex spansk peppar röd
1 msk ingefära finriven
2 msk honung flytande
0,75 dl soja japansk
2 msk sesamfrön
2 msk citron pressad
0,5 msk Maizena majsstärkelse

Sallad:

1 kg färskpotatis (gärna små)
0,5 gurka, tärnad
300 g tomater små
150 g sallad blandad
1 dl smörgåskrasse
1 dl groddar
1 oliver, med kärnor svarta (ca 300 g) burk

Dressing:

1 dl citron pressad
1 dl olivolja
3 krm salt
1 persilja, hackad knippa

Recept: Marinerad fläskfilé med potatissallad

1. Putsa köttet och skär filéerna i två bitar vardera. Salta och bryn runt om i smör. Sänk värmen och efterstek under lock till 68° innertemperatur. Låt svalna.
2. Marinad: Blanda vitlök, chili, ingefära, honung, soja och sesamfrön. Häll blandningen i dubbla plastpåsar och lägg i det avsvalnade köttet. Marinera minst 2 timmar, gärna längre.
3. Skala och koka potatisen mjuk. Låt svalna och dela större potatisar i mindre bitar.
4. Dressing: Vispa ihop citronsaft, olja, salt och persilja. Häll dressingen över potatisen. Blanda potatisen med gurka, tomater, sallad, kryddkrasse, groddar och oliver. Fördela salladen på ett stort fat.
5. Ta köttet ur marinaden. Sila och häll marinaden i en kastrull. Tillsätt citronsaft. Vispa i majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp. Koka 1-2 min utan lock.
6. Skiva köttet och servera med marinad och potatissallad.