För 4 person(er)

Ingredienser

600 g skivor utskuren biff
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
0,5 msk olivolja

Rödlöksmarmelad

3 rödlökar
1 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
2 msk råsocker
2 torkade fikon

Ädelostsmör

100 g ädelost (kvibille special)
50 g smör

Getostsmör

100 g getost utan kant
50 g smör
1 msk färsk rosmarin grovhackad

Potatissallad med rostade valnötter

700 g potatis, gärna små
50 g valnötter
2 tsk balsamvinäger
0,5 pressad lime
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1 dl gräslök grovt hackad
50 g kruka rucolasallad

1. Ta fram kött, smör och ost så det hinner bli tempererat.
2. Lökmarmelad: Skala och skiva löken. Fräs den på medelvärme i olivolja ca 10 min, rör då och då. Tillsätt vinäger och råsocker.
Koka samman några minuter. Skär fikon i strimlor och tillsätt dem mot slutet. Späd eventuellt med några msk vatten om det verkar torrt.
3. Ostsmör: Blanda samman ost och smör till båda eller välj ett.
Forma till rullar klä in dem i folie och lägg kallt. Strö rosmarin runt getostsmöret innan det rullas in i folie.
4. Potatissallad: Skrubba potatisen väl med rotborste eller skala.
Halvera dem. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna något. Rosta under tiden valnötter på medelvärme 5-10 min i en torr stekpanna.
5. Blanda samman vinäger, limesaft, salt och peppar i en stor skål.
Vispa ner olivoljan. Blanda dressingen med den kokta potatisen, valnötter, gräslök och rucola.
6. Grilla biffarna hastigt på het glöd 1-2 min per sida. Servera direkt med skivat ostsmör, rödlöksmarmelad och potatissallad.