Potatissallad recept. Potatis och lök kan blandas med dressingen och stå färdig i kylen. Strö på basilika och rucola strax före servering.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

3 kg färskpotatis
10 lökar gul och röd
6 msk olivolja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar nymald
4 burkar kronärtskockshjärtan (à 490 g)
2 2 krukor basilika
3 påsar rucola (à 80 g)
flingsalt (ev)

Paprika- och tomatdressing:

2 burkar paprikor rostade, i olja (à 290 g)
7 soltorkade tomater inlagda
0,5 dl balsamvinäger
0,75 tsk salt
3 msk sweet chili-sås

1. Sätt ugnen på 250°.
Borsta potatisen ren. Skär den i klyftor. Ansa och klyfta löken. Fördela potatisen i två långpannor. Ringla över olja. Strö på salt och peppar. Blanda om.
2. Stek potatisen mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i löken och stek ytterligare ca 10 min.
3. Mixa paprikorna med oljan som de ligger i tillsammans med övriga ingredienser till dressingen. Blanda dressingen med potatis, lök och kronärtskockshjärtan i en skål. Hit går att förbereda dagen före festen.
3. Strö på basilika, rucola och ev flingsalt strax före servering.