Potatissalladen mår bra av att stå några timmar före servering så att alla goda smaker kommer till sin rätt.

För 5 person(er)

Ingredienser

1 kg färskpotatis kokt
300 g vaxbönor
3 gula lökar med blast (ca 150 g)
125 g ansjovisfilé 1 burk
1 dl vitt vin torrt
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl olivolja
1 tsk gourmetsalt
1 nypa peppar
1 knippa dill
dragon färsk, några kvistar

1. Skär potatisen i klyftor när den svalnat. Ansa och koka vaxbönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Kyl av i kallt rinnande vatten. Ansa och skiva löken, använd även blasten. Skär ansjovisen i bitar.
2. Varva potatis, vaxbönor, lök och ansjovis på ett fat eller i en skål. Rör ihop vin, vinäger och olja. Häll den över salladen och krydda med salt och peppar. Strö över repad dill och dragon.

Fler recept med: Buffé, Fest, Fisk, Grönsaker, Övrigt, Sallader