Ursprunget till denna härligt lätta sommarpotatissallad kommer från Baden i sydvästra Tyskland. Den blir till glädje vid sommarens grillkalas liksom i picknickkorgen, där den kan bli det utmärkta sällskapet till rökt skinka, pastrami eller rostbiff.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg färskpotatis
1,5 dl spad från saltgurka
1 dl hönsbuljong (tärning)
2 msk rapsolja
2 msk ättiksprit
2 msk svensk senap
2 msk gräslök hackad
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar nymald
2 saltgurkor

Potatissallad från Baden

1. Skölj potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Ånga av den.
2. Blanda gurkspad, hönsbuljong, olja, ättiksprit, senap, gräslök och socker. Krydda med salt, örtsalt och peppar.
3. Halvera eller skiva den varma potatisen. Skiva saltgurkan.
4. Häll dressingen över det skivade och låt stå tills potatisen kallnat eller gärna över natten så att potatisen hinner dra åt sig dressingen.
5. Servera potatissalladen till grillat eller med kallskuret.

Fler recept med: Övrigt, Picknick, Sallader