För 4 person(er)

Ingredienser

800 g celinepotatis
1 tsk salt
150 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 knippa rucola liten
1 basilika kruka
100 g sardellfiléer
2 dl oliver
15 coctailkapris
1 nypa flingsalt eventuellt
1 nypa svartpeppar nymalt, eventuellt

Potatissallad — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Picka tomaterna med en vass kniv och lägg dem i en liten ugnssäker form. Ringla olivolja över och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Dressing: Blanda vitlök med creme fraiche. Vispa ner citronolivoljan och smaka av med salt.
  4. Blanda rucola och basilika på ett serveringsfat. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg potatisen på salladen. Hacka och fördela sardellerna över. Klicka på dressingen och slå över oliver och kapris. Avsluta med tomaterna, salt och peppar.