Potatisrulle med bacon och västerbottenost

Potatisrullen kan göras i förväg och gratineras strax före servering.
God nattamat med ett glas öl och en knäckebrödssmörgås eller som lunchrätt med sallad och en örtsås.

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och riv potatisen grovt. Blanda den med salt och peppar. Lägg ugnsaluminium  folie eller bakduk (speciell ugnssäker duk som finns i cookshops och många livsmedels- butiker) på en plåt 30×40 cm och smörj med smör.
2. Bred ut potatisen till ett jämntjock platta och stek den mitt i ugnen ca 15 min.
3. Skär bacon i små bitar och stek det knaprigt i stekpannan.
Låt rinna av på hushållspapper.
4. Ta ut potatisen och strö på bacon, örter och 2 dl ost. Rulla ihop till en rulltårta. Hit går att förbereda.
5. Höj värmen till 250°. Strö på resten av osten och gratinera högt upp i ugnen ca 5 min. Låt den vila ca 10 min innan den skärs upp i bitar.

Recept från